Arrangement "Zelf tram rijden"

Vanwege de Corona-maatregelen is het arrangement Zelf tram rijden geannuleerd. Half september besluiten wij of het arrangement later dit jaar weer doorgaat en zo ja, op welke data dat zal zijn. Indien het plaatsvindt, kunt u het arrangement vanaf dat moment hier weer boeken. Indien u nu reeds geboekt heeft, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op."

Was dit ook uw kinderdroom? Een tram besturen? Het HOVM wil graag voor u die droom in vervulling laten gaan. Ook dit seizoen is er gelegenheid om, natuurlijk onder begeleiding, zelfstandig een ritje te maken met een ruim 60 jaar oude tram!

U wordt niet meteen in het diepe gegooid, want na ontvangst met koffie/thee/fris beginnen we met een beetje theorie, samen met een tweede leerling. Vervolgens neemt u plaats in PCC-car 1193 uit 1957, met een instructeur aan uw zijde, en rijdt u deze historische tram zelf naar Scheveningen Haven. Daar is gelegenheid voor een korte fotostop, waarna de tweede leerling de tram terugrijdt naar het HOVM. Bij terugkomst bij het HOVM ontvangt u een certificaat als aandenken aan deze bijzondere rit.

Het arrangement, inclusief de theorie, duurt ongeveer 1 uur, waarbij u zelf ca. 20-25 minuten rijdt

Om zelf tram te mogen rijden, gelden de volgende voorwaarden:

• U mag 1 passagier kosteloos met u laten meerijden tijdens het   arrangement. In totaal mogen maximaal 6 personen met u meerijden:   voor alle overige personen geldt het reguliere combitickettarief van € 9   p.p.
• leeftijd: minimaal 18 en maximaal 75 jaar, aan te tonen door middel van   een geldig identiteitsdocument voorafgaand aan de rit
• minimaal in bezit van rijbewijs B, te tonen voorafgaand aan de rit
• lengte: minimaal 1,62 en maximaal 1,95 meter
• niet onder invloed van alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen    die uw rijvaardigheid kunnen beïnvloeden

De instructeur kan op de dag zelf altijd besluiten een leerling te weigeren, bijvoorbeeld indien deze oververmoeid oogt. Het eindoordeel wordt altijd door de instructeur gemaakt. Er wordt in voorkomende situaties geen geld teruggestort.

Indien PCC 1193 onverhoopt niet beschikbaar is, wordt samen met u naar een alternatieve datum gezocht, of wordt uw geld teruggestort.