Geen tramverhuur vanwege Corona-maatregelen / No tram hire due to Corona prevention measures

In verband met maatregelen tegen het coronavirus zijn de historische trams op dit moment niet te huur. Naar verwachting vanaf 1 juni 2020 kunnen de trams weer gehuurd worden voor groepsvervoer. Indien de Corona-maatregelen op een later moment aangepast worden, is het mogelijk dat deze datum ook gewijzigd wordt. Onze excuses voor het ongemak.

Due to prevention measures in relation to the Corona virus, at this moment our historical trams cannot be hired. We expect to have the trams available for hire as per June 1 2020. Please note that this date is subject to change and continuous monitoring, depending on governmental advice and regulations. Please accept our apologies for the inconvenience.

Een onvergetelijke rit

U wilt een tram huren? De mogelijkheden zijn legio. Een familie-uitstapje, een activiteit met klanten of collega’s, een huwelijk of huwelijksjubileum krijgen een speciaal tintje met een rit in een historische tram.

In- en uitstappen kan op elke officiële tramhalte, en u kunt zelf suggesties doen voor de route die gereden moet worden. Om technische redenen en om de exploitatie van de reguliere HTM-trams niet in de weg te zitten, kunnen we niet overal rijden op het tramnet. Het grootste deel is echter beschikbaar voor de historische trams van het HOVM. Een rondrit kunt u ook combineren met een rondleiding in ons museum.

De keuze is aan u

Voor het huren van een tram kunt u kiezen uit drie basispakketten. Wij kunnen u daarnaast ook maatwerk leveren, afgestemd op uw specifieke wensen.

Pakket A: rondrit met een historische tram
Rondrit door Den Haag met een historische tram. U kiest een tram uit het bestand beschikbare trams, en meldt de gewenste in- en uitstaplocatie en de duur van de rit.

Dit pakket kan voor elke dag van het jaar worden aangevraagd, tussen 07.00 en 24.00 uur. De maximale groepsgrootte is 105 zitplaatsen, of 170 zit- en staanplaatsen tezamen (105 zitplaatsen + 65 staanplaatsen). Neemt u voor grotere groepen contact op met HTM Specials.

Pakket B: rondrit met historische tram en een rondleiding door het HOVM
U maakt per historische tram naar keuze een rondrit door Den Haag. De historische tramrit begint, eindigt of stopt tijdens de rit bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Hier wordt uw gezelschap door een rondleider langs en door de uitgebreide collectie historische trams geleid. Een rondleiding duurt een uur, maar kan op uw verzoek worden ingekort.

Dit pakket kan worden aangevraagd voor zaterdagen en zondagen tussen 12.00 en 18.00 uur. De maximale groepsgrootte is 25 personen in weekenden; op doordeweeks dagen kunnen maximaal 40 personen mee. Een rondleider kan maximaal 20 personen onder zijn/haar hoede nemen.

Pakket C: rondrit met historische tram en een proeverij, lunch of borrel in de Haagse binnenstad
U stapt bij de door u opgegeven halte in de historische tram voor een rit door Den Haag. Tijdens of na afloop van de rit stopt de tram bij de Grote Kerk, in het hart van de Haagse binnenstad. Vervolgens geniet u – afhankelijk van het tijdstip – van een heerlijke proeverij, lunch of borrel bij Anne & Max aan het Kerkplein.

Hier heeft u de volgende keuzes:
1. Koffie & taart (09.00 – 17.00 uur): kop koffie (espresso, filter/americano, cappuccino of latte) of     glas thee (melanges) met een proeverijtje van zoetigheden

2. Lunch (11.00 – 16.00 uur): kleine soep naar keuze, verschillende soorten mini-clubsandwiches,     een kleine salade en een glas verse jus d’orange

3. Borrel (14.30 – 17.00 uur): plankje met verschillende soorten kaas, charcuterie, brood, olijven,     pesto pen humus, een alcoholisch of niet-alcoholisch drankje naar keuze

Uw eigen rondrit met audiobegeleiding

Wilt u Den Haag beter leren kennen? Of heeft u een buitenlands gezelschap dat u graag de stad laat zien? U kunt een Tourist Tram huren. In deze historische PCC-tram is een audiotour voor alle passagiers beschikbaar wanneer u over de officiële route van de Tourist Tram rijdt. Deze audiotour is beschikbaar in tien talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Chinees, Japans en zelfs in het (plat) Haags. Koptelefoons worden tijdens de rit verstrekt.

Let op: omdat de Tourist Tram ook zijn reguliere ritten moet kunnen rijden, is deze niet altijd te huur. De Tourist Tram is niet beschikbaar voor verhuur: - in april, mei, juni, september en oktober op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 18.00 uur - in juli en augustus op woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00 uur

De huur van een Tourist Tram is te combineren met alle genoemde pakketten, of te combineren met een rit die is afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Prijslijst
Tarief
Laagseizoen
1 januari - 30 april
1 oktober - 31 december
Tarief
Hoogseizoen
1 mei - 30 september
Zitplaatsen
Zitplaatsen +
Staanplaatsen
Wacht-
tarief

TramBouwjaar
Verwarming1e uur2e uur1e uur2e uurAantal
zitplaatsen
Maximum
passagiers
Per uur
PCC 10221952Ja€ 325€ 260€ 380€ 3054060€ 50
PCC 11651957Ja€ 295€ 235€ 345€ 2753656€ 50
PCC 12101963Ja€ 295€ 235€ 345€ 2753656€ 50
Tourist Tram1957 - 1971Ja€ 365€ 290€ 395€ 3152733€ 50
Motorwagen 361905Nee€ 540€ 430€ 575€ 4602030€ 75
Motorwagen 2651921Nee€ 540€ 430€ 575€ 4602030€ 75
Motorwagen 265 + aanhangwagen 7691921Nee€ 735€ 590€ 770€ 6154970€ 125
Alle prijzen exclusief 9% BTW

Wachttijd is van toepassing als u de tram wilt huren voor twee ritten met daartussen een pauze

Het tarief voor pakket A is conform bovenstaande tabel, en varieert dus met de keuze voor een specifieke tram, de duur van de rit en het seizoen.

Het tarief voor pakket B wordt als volgt opgebouwd:
-  tramhuur conform bovenstaande tabel. Deze varieert met het type tram, de duur van de rit en het    seizoen
-  rondleiding per groep van 20 personen: € 100,-

Het tarief voor pakket C wordt als volgt opgebouwd:
-  tramhuur conform onderstaande tabel. Deze varieert met het type tram, de duur van de rit en het    seizoen
-  uw keuze voor borrel, lunch of koffie & taart, op basis van prijs per persoon:
        o  koffie & taart: € 6,50 per persoon inclusief BTW. Voor specials zoals grote koffies,             bijzondere lattes, en speciale theeën geldt een meerprijs per persoon van € 0,50
        o  lunch: € 12,00 per persoon inclusief BTW
        o  borrel: € 11,50 per persoon inclusief BTW

Indien u wilt gebruikmaken van pakket C, brengt HTM Specials (zie onder) u in contact met Anne & Max, zodat u uw wensen en eventuele diëten en allergieën kunt doorgeven. De facturatie gaat eveneens gescheiden. Anne & Max brengt het bestelde pakket rechtstreeks bij u in rekening, apart van de tramhuur.

Enthousiast geworden?

U wilt een tram voor uzelf huren? Dan is het tijd om contact op te nemen met HTM Specials, de organisatie die gespecialiseerd is in bijzonder vervoer in de regio Den Haag. Van tevoren kunt op onze website zien welke trams beschikbaar zijn en wat ze kosten. Uw aanvraag doet u vervolgens telefonisch of via HTM Specials.

Geeft u bij uw aanvraag alstublieft het volgende aan:
-  gewenst pakket (A, B of C), of uw wensen voor een offerte op maat
-  datum van de rit
-  gewenste instaptijd en uitstaptijd
-  gewenste instaphalte en uitstaphalte
-  gewenste historische tram(s) -  groepsgrootte
-  eventuele routewensen

Denkt u nog even aan het volgende:
-  sommige trams hebben geen verwarming (zie tabel), waardoor het in de herfst en winter koud    kan zijn in deze trams;
-  we vragen u om reserveringen uiterlijk twee weken voor de datum van de rit definitief te maken.    Voor pakket C is dit verplicht.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen in een van onze historische trams.