Koningsdag – maandag 27 april

Op Koningsdag rijden historische trams van het HOVM tussen de Haagse binnenstad en de vrijmarkt aan de Fred. Zo vormen de historische trams een verbinding tussen de festiviteiten van Koningsdag in het centrum van Den Haag en nabij de Frederik Hendriklaan. De trams rijden tussen het Statenkwartier en Centraal Station via de route van tramlijn 16 tussen 11.00 en 17.00 uur. Onderwerp kan op verzoek worden in- en uitgestapt. Een kaartje voor een enkele rit kost € 2,50 en een retour € 4,00. U kunt een kaartje bij de conducteur in de tram kopen; er kan alleen met pinpas, creditcard, Google Play Store of Apple Pay worden betaald. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk. Het HOVM is deze dag gesloten.

Vlaggetjesdag – zaterdag 13 juni

Op zaterdag 13 juni vindt Vlaggetjesdag plaats in de haven van Scheveningen. U kunt deze dag kan nog specialer maken, door per historische tram naar dit evenement toe te reizen. De historische trams rijden tussen 11.00 en 17.00 uur over de route van tramlijn 11 en vormen zo een verbinding tussen station Den Haag Hollands Spoor en de festiviteiten in de Scheveningse haven. Onderweg kan op verzoek bij alle haltes worden in- en uitgestapt. Een kaartje voor een enkele rit kost € 2,50. Een retour kost € 4,00. U kunt een kaartje bij de conducteur in de tram kopen; er kan alleen met pinpas, creditcard, Google Play Store of Apple Pay worden betaald. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk. Het HOVM is deze dag gesloten.

PCC-dag – zondag 30 augustus

De karakteristieke PCC-cars staan op 30 augustus in het middelpunt van de belangstelling. U kunt ritten maken met een aantal van onze PCC-cars, en in het museum kunt u de beschikbare wagens van dit type bekijken. Onze rondleiders geven uitleg over werking en bediening van dit markante tramtype. Ook hebben wij nog een verrassing voor u in petto.

Deze dag gelden de reguliere tarieven.

Open Monumentenweekend – zaterdag 12 september en zondag 13 september

Tijdens Open Monumentenweekend is het HOVM geopend en gratis toegankelijk op zowel zaterdag 12 september als zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur. Ook kunt u dit weekend genieten van een rit per historische tram: beide dagen vertrekken de historische trams de hele dag vanaf het HOVM en vanaf de Haagse binnenstad. U kunt een rondrit maken vanaf het HOVM, het opstelspoor bij de Grote Kerk in de binnenstad, of vanaf de tramhalte Kurhaus in Scheveningen. Een rondrit kost € 4,00. Ook kunt u een enkele reis kopen voor € 2,50. U koopt uw kaartje bij de conducteur in de tram en dat kan alleen met pinpas, creditcard, Google Play Store of Apple Pay. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk.

Avondrit – zaterdag 17 oktober

Op zaterdag 17 oktober kunt u meereizen met de sfeervolle avondrit. U stapt in de verlichte, oude tram voor een mooie rit door een sfeervol Den Haag. Het museum is vanaf 18.30 uur geopend. U kunt de uitgebreide collectie historische trams bezichtigen. Ook kunt u wat te eten of drinken krijgen bij onze museumwinkel- en bar (exclusief). Vervolgens stapt u in een van onze historische trams van tot wel 100 jaar oud. Om 19.30 uur vertrekt de rit vanaf het HOVM voor een mooie rit van ruim anderhalf uur door Den Haag en Scheveningen. Rond 21.00 uur bent u terug bij het museum.

Een kaartje voor deze sfeervolle tramrit, inclusief bezoek aan het HOVM voorafgaand aan de rit, kost € 9 voor volwassenen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar reizen, onder begeleiding van een volwassene, voor slechts € 3 mee. Bent u 65+ of houder van de Ooievaarspas? Dan kost uw kaartje € 6. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis mee. Ook is er een speciale gezinskaart beschikbaar: 2 volwassenen en 2 kinderen kunnen voor € 19,50 mee met deze rit.

U betaalt uw kaartje bij aankomst in het Haags Openbaar Vervoer Museum. Let op: u kunt alleen met pinpas, creditkaart, Google Play Store of Apple Pay betalen. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk.