Donderdag 1 januari 2015

Nummer 37
Inhoud:

36
36
Ook in de drukke decembermaand wordt doorgewerkt aan de 36. Eigenlijk haden we hem technisch al af willen hebben, maar zoals gewoonlijk is het meer werk dan je vooraf denkt. Gelukkig zitten we in het rustige deel van het museumseizoen en is er daarom niet zoveel druk op het project.
De wagen zal ook worden geschilderd, er is begonnen met schuren en gronden.
Voor het schilderen zal dit reclamebord er tijdelijk even af moeten.
Verder met het testen van de tractieinstallatie. Alle kabels zijn vernieuwd en er moet worden gecontroleerd of alles op de juiste wijze is aangesloten.
Bovendien zijn de rekken met tractieweerstanden geheel gereviseerd, ook daarvan moet bekeken worden of de juiste weerstandwaarden aanwezig zijn. Gelukkig kan alles gemeten worden vanuit de schakelkasten.
De 826 heeft praktisch dezelfde tractieinstallatie en is daarom een mooie wagen om waarden mee te vergelijken. Daarom wordt de 826 ook gemeten.
Wat later op de middag wordt het al snel donker in december, daarom gaat de verlichting aan.
Vooral zinvol in de wagen.
Inmiddels zijn alle lichtschakelaars gereviseerd en gemonteerd.
Werk aan de lijncijferkast op het B - balkon.
Om overal nog bij te kunnen komen staan de schakelkasten nog los op het balkon. Zodra de tractieinstallatie is gecontroleerd en in orde is bevonden, kunnen ze worden vastgezet.
Dat geldt ook voor het dichtmaken van de kabelgoten.
Meting van een circuit met weerstand (in dit geval een deel van een tractiemotor), bij 4 volt loopt er een stroom van 4,26 ampere.

Naar boven ^