Speciale rijdagen - seizoen 2019


In 2019 kunt u ook genieten van een rit per historische tram of bus tijdens een aantal speciale evenementen. Voor al deze evenementen geldt dat het niet nodig is om een plek te reserveren.

Bollenrit – zondag 5 mei
Deze zondag vertrekt een historische bus van het Haags Bus Museum om 14:00 vanaf het Haags Openbaar Vervoer Museum voor een prachtige rit langs de in bloei staande bollenvelden rond Lisse. Na een mooie rit van ruim 2 uur arriveert u weer bij het HOVM in Den Haag. U koopt uw kaartje voor het HOVM bij de foyer van het HOVM (alleen pin) en kunt als onderdeel hiervan met deze mooie busrit mee.

Koningsdag – zaterdag 27 april
Op Koningsdag rijden historische trams van het HOVM tussen de Haagse binnenstad en de vrijmarkt aan de Fred. Zo vormen de historische trams een verbinding tussen de festiviteiten van Koningsdag in het centrum van Den Haag en nabij de Frederik Hendriklaan. De trams rijden tussen het Statenkwartier en Centraal Station via de route van tramlijn 16 tussen 11:00 en 17:00. Onderwerp kan op verzoek worden in- en uitgestapt. Een kaartje voor een enkele rit kost €2,50. Een retourtje kost €4. U kunt een kaartje kopen bij de conducteur in de tram. U kunt alleen met uw pinpas of creditkaart betalen. Het HOVM is deze dag gesloten.

Vlaggetjesdag – zaterdag 15 juni
Op zaterdag 15 juni vindt Vlaggetjesdag plaats in de haven van Scheveningen. U kunt deze dag kan nog specialer maken, door per historische tram naar dit evenement toe te reizen. De historische trams rijden tussen 11:00 en 17:00 over de route van tramlijn 11 en vormen zo een verbinding tussen station Den Haag Hollands Spoor en de festiviteiten in de Scheveningse haven. Onderweg kan op verzoek bij alle haltes worden in- en uitgestapt. Een kaartje voor een enkele rit kost €2,50. Een retourtje kost €4. 'U kunt een kaartje kopen bij de conducteur in de tram. U kunt alleen met uw pinpas of creditkaart betalen. Het HOVM is deze dag gesloten.

Open Monumentenweekend – zaterdag 14 september en zondag 15 september
Tijdens Open Monumentenweekend is het HOVM geopend en gratis toegankelijk op zowel zaterdag 14 september als zondag 15 september van 11:00 tot 17:00. Ook kunt u dit weekend genieten van een rit per historische tram: beide dagen vertrekken de historische trams de hele dag vanaf het HOVM en vanaf de Haagse binnenstad. Zowel zaterdag als zondag kunt u genieten van een rondrit met de historische tram door Den Haag en Scheveningen. De historische trams rijden tussen 11:00 en 17:00 een rondrit vanaf het HOVM, door de Haagse binnenstad naar de Grote Kerk, en vanaf daar via Madurodam naar Scheveningen Kurhaus. Op de terugweg voert de rondrit langs de Scheveningseweg en het Vredespaleis weer naar de Grote Kerk en het HOVM. U kunt uw rondrit beginnen bij het HOVM, het opstelspoor rondom de Grote Kerk in het centrum van Den Haag, of in Scheveningen (Kurhaus of Zwarte Pad), of zelfs bij elke tussengelegen halte op verzoek. Een rondrit kost €4. U kunt een kaartje kopen bij de conducteur in de tram. U kunt alleen met uw pinpas of creditkaart betalen.