Welkom in het Haags Openbaar Vervoer Museum!


Welkom in het Haags Openbaar Vervoer Museum! In het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) kunt u ervaren hoe vroeger met het openbaar vervoer in Den Haag werd gereisd. Met een rit per historische tram of bus door Den Haag waant u zich in het nostalgische verleden. Ook kunt u een grote collectie historische trams uit Den Haag bezichtigen in het museum. Onze tentoonstelling laat u kennis maken met het verleden, heden en de toekomst van het Haagse openbaar vervoer. U kunt zelfs een historische tram of het HOVM afhuren voor uw feest of evenement. We verwelkomen u in 2019 graag bij het HOVM.

Nieuw op de site


> Nieuwsflits 93 online!
> Open Monumentendag, 14 en 15 september
> Nieuwsflits 92 online!
> Reserveren Avondrit zaterdag 21 september 2019
> Nieuwsflits 91 online!
> Gezocht: Rondleiders (M/V)

2019: een vernieuwd museum


Vanaf 2019 kunt u kennis maken met een geheel vernieuwd museum: een nieuwe tentoonstelling, een aantrekkelijke opstelling van de tramvoertuigen, en een informatieve looproute door het museum. Zo maakt u tijdens uw bezoek via een thematische looproute kennis met de beginjaren van de elektrische tram in 1900, de Open Tram naar Scheveningen, de roemruchte Buitenlijnwagens van de Gele Tram, en de bekende PCC’s uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. We nemen u graag mee op een ontdekkingstocht langs het Haagse openbaar vervoer en haar geschiedenis van de afgelopen 120 jaar.

Openingstijden


Het HOVM is in 2019 elke zondagmiddag vanaf 21 april t/m 27 oktober geopend tussen 12:30 en 17:00. Vanwege de inrichting van de nieuwe tentoonstelling zal het HOVM in 2019 eenmalig vanaf zondag 21 april haar deuren openen.
Bovendien bent u tijdens het Open Monumentenweekend op zaterdag 14 september en zondag 15 september van harte welkom tussen 11:00 en 17:00.

Toegangsprijzen


Met een combi-ticket kunt u de uitgebreide tentoonstelling van het HOVM bezichtigen, en kunt u 1 rit per historische tram (ca. 60 minuten) of bus (ca. 100 minuten) maken. Deze bijzondere tram- of busrit zit inbegrepen in uw ticket. Wilt u nog een tweede rit met de historische tram of bus maken? Dan kan tegen gereduceerd tarief. Kinderen t/m 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene zelfs gratis met deze extra tram- of busrit mee!

U kunt ook een museum-ticket kopen waarmee u alleen de tentoonstelling van het HOVM kunt bezichtigen. Met dit ticket kunt u niet met de tram- of busrit mee. Het is niet mogelijk een los ticket voor alleen de tram- of busrit te kopen.

Komt u met uw gezin naar het HOVM? Dan kunt u kiezen voor een aantrekkelijke gezinskaart. Deze kaart geeft voor maximaal 2 volwassenen samen met uw kinderen t/m 12 jaar toegang tot het museum en 1 tram- of busrit naar keuze op de desbetreffende dag.

Museumbezoek en tram- en busritten zijn gratis voor kinderen jongeren dan 4 jaar.

 
Museum-ticket
Combi-ticket museum + tram/busrit
Ticket extra tram/busrit **
Volwassenen
€ 6,-
€ 9,-
€ 6,-
65+ / houders Ooievaarspas*
€ 4,50
€ 6,-
€ 3,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar
€ 3,-
€ 3,-
€ 0,-
Gezinskaart
€ 19,50  
* uitsluitend op vertoon van deze pas
** alleen geldig in combinatie met een reeds gekocht museum-ticket of combi-ticket

U koopt uw kaartje in de foyer van het HOVM: de eerste zaal waar u bij uw bezoek binnenloopt op de begane grond. Bij het HOVM kunt u met ingang van 2019 uitsluitend pinnen: u kunt zowel met uw pinpas als creditcard betalen. Ook contactloze betalingen, en betalingen via Google Playstore en App Store zijn mogelijk. Het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen.

Groepen


Grotere groepen zijn van harte welkom bij het HOVM. Komt u met een groep van meer dan 8 personen? Dan adviseren we u uiterlijk 1 week van tevoren te laten weten met hoeveel personen u wilt komen, en met welke tram- of busrit u wilt meereizen.

Restaurant


In de foyer van het HOVM op de begane grond kunt u koffie, thee, frisdranken, tosti’s en eenvoudige snacks krijgen tegen een schappelijke prijs.

Nieuwsflits


Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden en activiteiten? Elke maand komt de HOVM Nieuwsflits uit, waarin wordt teruggekeken naar de afgelopen maand. Wat is er gebeurd aan het materieel; zijn er nog speciale ritten gereden, etc. Een overzicht vindt u hier. Van harte aanbevolen!

Bereikbaarheid


Het HOVM is gelegen aan de Parallelweg 224, Den Haag. De ingang bevindt zich op de hoek van de Parallelweg en Ter Borchstraat.


Grotere kaart weergeven

Wij zijn gemakkelijk te bereiken:
  • Per openbaar vervoer met de tramlijnen 9, 11 en 12 (tegenover de halte Wouwermanstraat)
  • Per fiets: u kunt uw fiets stallen in het (onbewaakte) fietsenrek op het remiseterrein.
  • Per auto: u uw auto parkeren in de omliggende straten (zone betaald parkeren). Het is niet toegestaan om uw auto op het remiseterrein te parkeren.
Honden zijn helaas niet toegestaan in het museum en op het remiseterrein. Roken is niet toegestaan in het museum en in de trams en bussen. U mag wel op het remiseterrein roken.

Over ons


Het HOVM is opgericht in 1989 en in 2019 al 30 jaar geopend. Al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw worden alle trams worden onderhouden door een enthousiaste en gedreven groep vrijwilligers.

Contact


Website: www.hovm.nl
Email:
Bezoekadres: Parallelweg 224, 2525 NL Den Haag
Postadres: Ter Borchstraat 7, 2525 XG Den Haag