Sfeervolle Avondrit met historische tram – zaterdag 17 oktober

Op zaterdag 17 oktober kunt u meereizen met de sfeervolle avondrit. U stapt in de verlichte, oude tram voor een mooie rit door een sfeervol Den Haag. Het museum is vanaf 18.30 uur geopend. U kunt de uitgebreide collectie historische trams bezichtigen. Ook kunt u iets te eten of drinken krijgen bij onze museumwinkel- en bar (exclusief). Vervolgens stapt u in een van onze historische trams van tot wel 100 jaar oud. Om 19.30 uur vertrekt de rit vanaf het HOVM voor een mooie rit van anderhalf uur door Den Haag en Scheveningen. Rond 21.00 uur bent u terug bij het museum. Aan het einde van de rit kunt ook eventueel ook bij de treinstations Den Haag Centraal en Hollands Spoor uitstappen.

Een kaartje voor deze sfeervolle tramrit, inclusief bezoek aan het HOVM voorafgaand aan de rit, kost € 9 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar reizen, onder begeleiding van een volwassene, voor slechts € 3 mee. Bent u 65+ of donateur van het HOVM? Dan kost uw kaartje € 6.

Tijdens deze rit kunt u meereizen met motorwagen 36 – een historische tram uit 1905 – en PCC 1022: de eerste Haagse PCC uit 1952. Tijdens de rit zijn twee korte fotostops onderweg, en rouleert u tussen de beide trams, zodat u de sfeer in beide trams kunt proeven.

Van tevoren reserveren is verplicht en kan per email via Exploitatie HOVM Geeft u hierbij aan voor hoeveel personen u wilt reserveren. U betaalt uw kaartje bij aankomst in het Haags Openbaar Vervoer Museum. Let op: u kunt alleen met pinpas, creditkaart, Google Play Store of Apple Pay betalen. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk.

Vanwege het coronavirus hebben we verschillende maatregelen getroffen om u een aangename en veilige rit te bezorgen. Zo is van tevoren reserveren verplicht, en vindt bij het HOVM een gezondheidscheck plaats. Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens de tramrit en binnen in het museum, voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Onze trams zijn extra gedesinfecteerd, en slechts 50% van alle zitplaatsen is beschikbaar zodat u voldoende afstand kunt houden. Kom alstublieft alleen naar het HOVM indien u en uw huisgenoten geen corona-gerelateerde klachten (zoals koorts, hoest of verlies van reuk / smaak) hebben en minimaal 24 uur klachtenvrij zijn.