Tramverhuur


Tramverhuur


U wilt een tram huren! Velen gingen u reeds voor en beleefden een onvergetelijke rit. Wat is de aanleiding? Een familie-uitstapje? Groepsvervoer voor een bedrijf? Een gezellig ritje met de Partytram met vrienden en kennissen? Of gaat het om een trouwerij?

Eigenlijk maakt het niets uit waarom u met een van onze trams wilt gaan rijden, wij zullen ons tot het uiterste inzetten de rit voor u zo aangenaam mogelijk te maken. U heeft het contact over de aanvraag van de rit met HTM Specials, een dochteronderneming van HTM Personenvervoer die gespecialiseerd is in vervoer op maat. Van tevoren kunt op deze website al even rondkijken welke trams beschikbaar zijn en wat ze kosten.

Om de exploitatie van de gewone trams niet in de weg te zitten, kunnen we niet overal rijden op het tramnet. Maar het grootste deel is gewoon beschikbaar. In- en uitstappen kan op elke officiële tramhalte. En u kunt zelf suggesties doen over de route die gereden moet worden!

Welke mogelijkheden heeft u?


U kunt kiezen uit drie pakketten:

Pakket A: rondrit met een historische tram
U maakt een rondrit door Den Haag met een prachtige, historische tram. U kunt zelf kiezen welke tram u wilt huren, (zie hieronder voor mogelijkheden), hoe lang, en waar u wilt in- en uitstappen.

Wanneer: dit pakket kan voor elke dag van het jaar worden aangevraagd, tussen 07:00 en 24:00.
Voor wie: de maximale groepsgrootte is 105 zitplaatsen, of 170 zit- en staanplaatsen tezamen (105 zitplaatsen + 65 staanplaatsen).

In bijzondere gevallen kunnen grotere groepen worden geaccommodeerd: neemt u hiervoor contact op met HTM Specials.

Pakket B: rondrit met historische tram + rondleiding door OV museum
U maakt per historische tram naar keuze (zie hieronder voor mogelijkheden) een rondrit door Den Haag. De historische tramrit begint, eindigt of stopt tijdens de rit bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Hier wordt uw gezelschap onder begeleiding van een professionele rondleider langs de uitgebreide collectie historische trams geleid. Een rondleiding duurt in principe 1 uur, maar kan op uw verzoek worden ingekort.

Wanneer: dit pakket kan worden aangevraagd voor zaterdagen en zondagen tussen 12:00 en 18:00.
Voor wie: de maximale groepsgrootte is 40 personen.

Pakket C: rondrit met historische tram + proeverij / lunch / borrel in Haagse binnenstad
U stapt bij de door u gewenste halte in de historische tram voor een prachtige rit door Den Haag. Tijdens of na afloop van de rit stopt de tram bij de Grote Kerk, hartje binnenstad van Den Haag. Vervolgens geniet u – afhankelijk van het tijdstip – van een heerlijke proeverij, lunch of borrel bij Anne & Max aan het Kerkplein.

Wanneer: dit pakket kan voor alle dagen van de week (met uitzondering van publieke feestdagen en de periode 24 december t/m 1 januari) worden aangevraagd tussen 09:00 en 17:00.
Voor wie: de maximale groepsgrootte is 40 personen.

Tips


 • Wilt u tijdens uw tramrit iets eten of drinken, dan adviseren wij u om te kiezen voor onze Partytram. Eten en drinken (behalve een flesje water) is in andere historische trams namelijk niet toegestaan.
 • Als u de Partytram huurt, kunt u zelf uw eigen eten en drinken meebrengen. Indien u gebruik wilt maken van een cateraar tijdens de rit, kan dit alleen via Party- en Cateringservice Van Leeuwen. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u dit laten weten aan HTM Specials. Neemt u uw eigen eten en drinken mee, dan rekenen we €50,- schoonmaakkosten
 • De Partytram beschikt over een koelkast, magnetron, garderobe, wc, microfoon en omroep- en muziekinstallatie d.m.v. aux-kabel. Let op: er is geen stromend water en servies in de Partytram aanwezig. In de andere historische trams is geen microfoon of omroepinstallatie aanwezig.
 • Wilt u Den Haag echt leren kennen? Of heeft u een buitenlands gezelschap dat u graag de stad laat zien? U kunt een Tourist Tram huren: in deze historische tram is een persoonlijke audiotour voor alle passagiers beschikbaar, wanneer u over de officiële route van de Tourist Tram rijdt! Deze audiotour is beschikbaar in 10 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Chinees, Japans en zelfs in het (plat) Haags! Earphones worden tijdens de rit verstrekt.
 • De Tourist Tram is niet te huur op zaterdagen en zondagen tussen 10:00 en 18:00 van 20 april t/m 27 oktober; niet op vrijdagen tussen 10:00 en 18:00 van juni t/m september, en niet op woensdag en donderdag tussen 10:00 en 18:00 in juli en augustus.
 • De motorwagens en aanhangwagens (met uitzondering van motorwagen 57 en aanhangwagen 118) beschikken niet over verwarming, waardoor het in de herfst en winter vrij koud kan zijn in deze trams.
 • U kunt zelf met voorstellen komen over de te rijden route, maar HTM Specials kan in overleg met u ook het een en ander uitwerken.
 • We adviseren u om reserveringen uiterlijk twee weken voor de datum van de rit te plaatsen

Contact via HTM Specials


HTM Specials verzorgt het besloten vervoer in Den Haag en omstreken. Ook de ritten met het historisch trammaterieel van het HOVM worden geregeld door HTM Specials. Aanvragen kunt u telefonisch doen, of via de website van HTM SpecialsGeeft u bij uw aanvraag alstublieft het volgende aan:
 • Datum van de rit
 • Gewenste pakket (A, B of C)
 • Gewenste instaptijd en uitstaptijd
 • Gewenste instaphalte en uitstaphalte
 • Gewenste historische tram(s)
 • Eventuele routewensen
 • Groepsgrootte
Prijslijst


In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de historische trams die voor u beschikbaar zijn, met de bijbehorende prijs. U kunt kiezen uit het type ‘PCC’ uit de jaren ’50, of een motorwagen (eventueel met aanhangwagen) uit de jaren ’20 van de vorige eeuw! U kunt zelf kiezen voor welke duur u een tram wilt huren: van 10 minuten tot een hele dag! Er geldt een minimum huurtarief van 1 uur. Het is ook mogelijk om de rit in twee delen te splitsen (denk bijvoorbeeld aan vervoer naar en van uw trouwceremonie!). De historische tram wacht in de tussentijd op u voor een sterk gereduceerd tarief.

    Tarief
laagseizoen
Tarief
hoogseizoen
Aantal passagiers Wachttarief
Tram Bouw 1e uur 2e uur 1e uur 2e uur Aantal
zitplaatsen
Maximum
passagiers
Per uur
PCC 1022 1952 € 325,- € 260,- € 380,- € 305,- 40 60 € 50,-
PCC 1165 1957 € 295,- € 235,- € 345,- € 275,- 36 56 € 50,-
PCC 1210 1963 € 295,- € 235,- € 345,- € 275,- 36 56 € 50,-
Partytram * 1971 € 365,- € 290,- € 395,- € 315,- 27 33 € 50,-
Tourist Tram 1957 € 365,- € 290,- € 395,- € 315,- 35 50 € 50,-
Mw. 36 1905 € 540,- € 430,- € 575,- € 460,- 20 30 € 75,-
Mw. 265 1921 € 540,- € 430,- € 575,- € 460,- 20 30 € 75,-
Mw. 265 + Ahw. 769 1921 € 735,- € 590,- € 770,- € 615,- 49 70 € 125,-
* Te huur vanaf 1 oktober 2019

Tarieven zijn excl. 9% BTW.

Mw. = Motorwagen, Ahw. = Aanhangwagen

Het laagseizoen loopt vanaf 1 januari t/m 30 april, en vanaf 1 oktober t/m 31 december.
Het hoogseizoen loopt vanaf 1 mei t/m 30 september.

Tarief pakket A
Het tarief is conform bovenstaande tabel, op basis van het type tram en de lengte van de rit.

Tarief pakket B
De tramhuur is conform bovenstaande tabel.
Een rondleiding kost € 100,- per rondleider, waarbij 1 rondleider maximaal 20 personen onder zijn/haar hoede kan nemen.

Tarief pakket C
De tramhuur is conform bovenstaande tabel.

Voor het bezoek bij Anne & Max geldt het volgende aanbod:
 • Ochtend: Kop koffie (espresso, filter/Americano, cappuccino of Latte) of glas thee (melanges) met een proeverijtje van zoetigheden.
  Voor specials (Grote koffies, bijzondere Lattes, speciale theeën) geldt een meerprijs per persoon van € 0,50)
  Prijs per persoon: € 6,50.
 • Lunch: Kleine soep naar keuze, verschillende soorten mini Club-sandwiches, kleine side-salad. Inclusief een verse jus d’orange.
  Prijs per persoon € 12,00
 • Borrel: Plankje met verschillende soorten kaas, charcuterie, brood, olijven, pesto en humus. Inclusief 1 drankje naar keuze (alcoholisch of niet-alcoholisch).
  Prijs per persoon € 11,50
De genoemde tarieven voor Anne & Max zijn inclusief BTW.

Indien u gebruik wilt maken van pakket C, brengt HTM Specials u in contact met Anne & Max, zodat u hen uw wensen en eventuele diëten en allergieën kunt doorgeven. De afrekening voor Anne & Max vindt apart van de tramrit plaats. Pakket C dient uiterlijk 2 weken voor de rit door u te worden bevestigd.

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in een van onze historische trams!