Tram- en busritten


Algemeen


Meerijden in een historische tram van bijna 100 jaar oud, die zich piepend en krakend voortbeweegt door de straten van Den Haag? Of wilt u meerijden met een historische bus door Zuid Holland? Dat kan! Beleef zelf een rit met mobiel erfgoed door Den Haag zoals in de jaren ’20, ’30 of ’50 van de vorige eeuw. In 2019 biedt het Haags Openbaar Vervoer Museum u een grote variatie aan ritten per historische tram en bus aan.

Rondritten historische tram


Elke zondagmiddag van 21 april t/m 27 oktober kunt u meereizen met een rondrit per historische tram. Deze rondritten van ongeveer 60 minuten beginnen en eindigen bij het HOVM. Er vertrekt een historische tram om 12:45, 14:00 en om 15:15. Reserveren is niet nodig, tenzij u met een groep groter dan 8 personen wilt komen. Klik hier voor meer informatie.

Rondritten historische bus


U kunt ook een rondrit maken met een historische bus. Elke zondagmiddag van 21 april t/m 27 oktober om 14:00 vertrekt deze oude bus vanaf het HOVM, en keert daar na ongeveer 100 minuten weer terug. Klik hier voor meer informatie.

Arrangementen


U kunt deelnemen aan een van onze unieke arrangementen. Elk arrangement betreft een geheel verzorgd, thematisch programma op zondagmiddag inclusief tramrit. Vooraf reserveren is hiervoor noodzakelijk. Klik hier voor meer informatie.

Speciale rijdagen


Behalve de zondagse ritten, rijden de historische trams ook tijdens verschillende evenementen, zoals tijdens Vlaggetjesdag of Open Monumentendag. Een kaartje koopt u in de tram bij de conducteur. Klik hier voor meer informatie.

Een overzicht van alle rijdagen kunt u vinden in onze kalender.