Ritten Koningsdag


Tijdens Koningsdag kunt u genieten van een rit per historische tram. Motorwagen 826 uit 1929 rijdt deze dag tussen de Haagse binnenstad, Scheveningen en de vrijmarkt aan de Frederik Hendriklaan. U kunt in de tram een kaartje kopen bij de conducteur (alleen contant geld). Een kaartje voor een enkele rit centrum --> Scheveningen kost €2. Zodra de tram wordt verlaten, verliest het kaartje zijn geldigheid. Voor een retour gelden twee enkeltjes.

Motorwagen 826 rijdt dezelfde route als de Tourist Tram, en stopt aan dezelfde haltes. Op Koningsdag rijdt de Tourist Tram ook (www.TouristTram.nl). Met uw Tourist Tram kaartje kunt u ook onbeperkt meereizen met historische tram 826. Let op: enkele rit kaartjes zijn niet geldig op de Tourist Tram.

In verband met de festiviteiten kunnen de historische trams niet stoppen bij het Kerkplein (stop 1). In plaats daarvan kunt u in- en uitstappen bij de halte Gravenstraat (halte van tramlijn 16, richting Wateringen). Deze halte ligt op 50 meter lopen vanaf het Kerkplein in de richting van het Buitenhof.
De vertrektijden van deze historische tram (bij benadering) zijn als volgt:
- Gravenstraat (binnenstad): 11:20, 12:35, 13:50, 15:05
- Zwarte Pad (Scheveningen): 12:10, 13:25, 14:40, 15:55

Op Koningsdag rijdt ook de Tramweg Stichting ritten met historische trams, zie http://www.tramwegstichting.nl/nieuws.php

We hopen u te mogen verwelkomen bij een van onze ritten!