Welkom in het Haags Openbaar Vervoer Museum!


Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) bestaat sinds 1989. In het museum is te zien hoe er vroeger met het openbaar vervoer werd gereisd. Een grote collectie historische trams en bussen vormt de basis van het museum. Een groot deel van die trams en bussen is nog steeds rijvaardig, zodat regelmatig ritten gereden kunnen worden.

HOVM rittenprogramma 2017 op 1 maart bekend


Het HOVM rittenprogramma 2017 wordt dit jaar wat later via deze website gepubliceerd, dan u van ons gewend bent. Dit heeft te maken met onzekerheid in planning van een aantal grote werkzaamheden op het Haagse tramnet, en de mogelijke implicaties hiervan op de ritten en planning van het HOVM. De verwachting is dat de komende weken voldoende duidelijkheid ontstaat over de planning van deze werkzaamheden. Op 1 maart zal het rittenprogramma via deze website gepubliceerd worden.

Tourist Tram


Sinds zaterdag 9 juli rijdt de Tourist Tram haar eerste rondjes door Den Haag. Dit is een toeristische hop-on hop-off dienst tussen de Haagse binnenstad en Scheveningen, gereden met historische Haagse trams van het type PCC van 60 jaar oud. Het Haags Openbaar Vervoer Museum is vereerd om deze unieke hop-on hop-off tram te exploiteren, om zo bezoekers uit binnen- en buitenland op bijzondere wijze met Den Haag kennis te laten maken. Rijdt u binnenkort ook een keer mee? Met een dagkaart kunt u onbeperkt in- en uitstappen in de Tourist Tram, krijgt u onderweg uitleg over de bezienswaardigheden via een 8-talige audiotour (met onder meer de mogelijkheid deze in plat Haags te luisteren), en ontvangt en diverse aantrekkelijke kortingen bij musea door de hele stad. Voor meer informatie, zie www.touristtram.nl

Nieuw op de site


> Nieuwsflits 61 online!