Welkom in het Haags Openbaar Vervoer Museum!


Welkom in het Haags Openbaar Vervoer Museum! In het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) kunt u ervaren hoe vroeger met het openbaar vervoer in Den Haag werd gereisd. Met een rit per historische tram of bus door Den Haag waant u zich in het nostalgische verleden. Ook kunt u een grote collectie historische trams en bussen uit Den Haag en omstreken bezichtigen in het museum. Onze tentoonstelling laat u kennis maken met het verleden, heden en de toekomst van het Haagse openbaar vervoer. U kunt zelfs een historische tram, of het HOVM afhuren voor uw feest of evenement. We hopen u in 2018 te mogen verwelkomen als bezoeker van het museum, als passagier tijdens een van de vele rondritten, of als huurder van een tram of de museumlocatie!

Nieuw op de site


> Nieuwsflits 81 online!
> Gezocht: Rondleiders (M/V)

Openingstijden


Het HOVM is in 2018 elke zondagmiddag vanaf 1 april t/m 28 oktober geopend tussen 12:30 en 17:00. Het HOVM is gratis toegankelijk voor al haar bezoekers. Bovendien bent u van harte welkom op zaterdag 8 september tijdens Open Monumentendag tussen 11:00 en 17:00.

Restaurant


In de foyer van het HOVM, de eerste zaal waar u bij uw bezoek binnen loopt op de begane grond, kunt u koffie, thee, frisdranken, tosti’s en eenvoudige snacks krijgen tegen een schappelijke prijs.

Nieuwsflits


Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden en activiteiten? Elke maand komt de HOVM Nieuwsflits uit, waarin wordt teruggekeken naar de afgelopen maand. Wat is er gebeurd aan het materieel; zijn er nog speciale ritten gereden, etc. Een overzicht vindt u hier. Van harte aanbevolen!

Bereikbaarheid


Het HOVM is gelegen aan de Parallelweg 224, Den Haag. De ingang bevindt zich op de hoek van de Parallelweg en Ter Borchstraat.


Grotere kaart weergeven

Wij zijn gemakkelijk te bereiken:
  • Per openbaar vervoer met de tramlijnen 9, 11 en 12 (tegenover de halte Wouwermanstraat)
  • Per fiets: u kunt uw fiets stallen in het fietsenrek op het remiseterrein.
  • Per auto: u uw auto parkeren in de omliggende straten (zone betaald parkeren). Het is niet toegestaan om uw auto op het remiseterrein te parkeren.
Honden worden niet toegelaten op het remiseterrein en in de remise. Roken is niet toegestaan in de remise en in de trams en bussen. U mag wel op het remiseterrein roken.

Over ons


Het HOVM is opgericht in 1989 en dus al bijna 30 jaar geopend. Al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw worden alle trams worden onderhouden door een enthousiaste en gedreven groep vrijwilligers.

Contact


Website: www.hovm.nl
Email:
Bezoekadres: Parallelweg 224, 2525 NL Den Haag
Postadres: Ter Borchstraat 7, 2525 XG Den Haag